INRA - UE0999 Unité expérimentale de Pech Rouge

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Is it possible to assess the spatial variability of vine water status ?

Acevedo-Opazo C., Tisseyre B., Guillaume S., Ojeda H., Ortega-Farias S. 2008
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin 42 (4): 203-220.



The potential of high spatial resolution information to define within-vineyard zones related to vine water status.

Acevedo-Opazo C., Tisseyre B., Guillaume S.,Ojeda H. 2008
Journal of Precision Agriculture, 9, 285-302.



Kinetic study of succinic acid production by Actinobacillus succinogenes ZT-130.

Corona-Gonzalez R. I., Pelayo-Ortiz C., Bories A., Gonzalez-Alvarez V. 2008
Process Biochemistry 43 (10): 1047-1053.



Ethanol and aroma compounds transfer study for partial dealcoholization of wine using membrane contactor.

Diban N.,Athes V., Bes M., Souchon I. 2008
Journal of Membrane Science 311 (1-2): 136-146.



Multiple response optimization analysis for pretreatments of Tequila’s stillages for VFAs and hydrogen production.

Espinoza-Escalante F.M., Pelayo-Ortiz C., Gutiérrez-Pulido H., Gonzalez-Alvarez V., Alcaraz-Gonzalez V., Bories A. 2008
Bioresource Technology 99 (13) : 5822-5829.



Brewing, winemaking and distilling: overview of wastewater treatment and utilisation schemes.

Fillaudeau L., Bories A., Decloux M. 2008
Handbook of water and energy management in food processing, Klemes et al. Ed., Woodhead Publishing Ltd, Cambridge, England, pp 929-995.



Chauffage de la vendange : les technologies disponibles et les méthodes de vinifications associées.

Escudier J.L., Mikolajczak M., Bes M. 2008
48ème Congrès National des œnologues de France; 2008/05/28-31; Carcassonne (FRA). Nouvelles technologies en oenologie, techniques et applications, Cahier Technique de la Revue Française d’œnologie : 9-18



Calentamiento de la cosecha: las tecnologías asociadas, métodos de vinificación.

Escudier J.L., Mikolajczak M., Bes M. 2008
Revista Enologia (Argentine), 6 : 19 p.



L’élévation du pH des vins : causes, risques œnologiques, impacts de la mise en œuvre de moyens d’acidification.

Granès D., Bouissou D., Lutin F., Moutounet M., Rousseau, J. 2008
31ème Congrès mondial de la Vigne et du Vin; 2008/06/15-20; Verona (ITA). Bulletin de l'OIV 82 : 57-70.



H. Stratégie d’irrigation en fonction des particularités et les objectifs du vignoble.

Ojeda, 2008
48ème Congrès National des œnologues de France; 2008/05/28-31; Carcassonne (FRA). Nouvelles technologies en oenologie, techniques et applications, Cahier Technique de la Revue Française d’œnologie, 1-8.



La maîtrise des apports d’oxygène au conditionnement.

Vidal J.C., Moutounet M. 2008
48ème. Congrès National des œnologues de France; 2008/05/28-31; Carcassonne (FRA). Nouvelles technologies en oenologie, techniques et applications. Cahier Technique de la Revue Française d’œnologie n°229: 9-29.


Mise à jour : 26/08/2013.

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