INRA - UE0999 Unité expérimentale de Pech Rouge

Pour toute information concernant les articles, merci de bien vouloir contacter le secrétariat de l'unité.
Téléphone : +33(0)4.68.49.44.00 - Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.
en indiquant le titre et l'année de publication.

 

Disease resistant grapevine varieties and quality: the case of Bouquet varieties.

Salmon J. M., Ojeda H., Escudier J.L. 2018
Oeno One, 52 (3): 225-230



Vitis vinifera L. Fruit Diversity to Breed Varieties Anticipating Climate Changes.

Bigard A., Berhe DT., Maoddi E., Sire Y., Boursiquot JM., Ojeda H., Peros JP., Doligez A., Romieu C., Torregrosa L. 2018
Frontiers in Plant Science, 9, 455. DOI: 10.3389/fpls.2018.00455



Impact of agronomic practices on grape aroma composition : a review.

Alem H., Rigou P., Schneider R., Ojeda H., Torregrosa L. 2018
Journal of the science of food and agriculture, Publié le 24/08/2018. DOI:10.1002/jsfa.9327



Le dosage de la couleur dans les piquettes de distillerie. Partie 1/2 : le marc, source de colorants naturels.

Garcia-Bernet D., Lambert R., Bizot-Bostin V., Pages C., Steyer J.P., Bernet N., Salmon J.M., Sire Y., Carbou J., Tapissier A., 2018
Revue des Œnologues,, 169, 30-32



Comprehensive study of the evolution of gas-liquid partitioning of acetaldehyde during wine alcoholic fermentation.

Aguera E., Sire Y., Mouret J.-R., Sablayrolles J.-M., Farines V. 2018
Journal of Agricultural and Food Chemistry 2018, 66 (24), 6170-6178., DOI: 10.1021/acs.jafc.8b01855



Drought will not leave your glass empty : Low risk of hydraulic failure revealed by long-term drought observations in world’s top wine regions.

Charrier G, Delzon S., Domec J-C., Zhang L., Delmas C., Merin I., Corso D., King A., Ojeda H., Ollat N., Prieto J., Scholach T., Skinner P., Van Leeuwen C., Gambetta G. 2018
Science Advances, 4 : eaao6969.



The microvine, a plant model to study the effect of vine-shoot extraction on the accumulation of glycosylated aroma precursors in grapes.

Sánchez-Gómez R., Torregrosa L., Zalacain A., Ojeda H., Bouckenooghe V., Schneider R., Alonso G.L., Salinas M.R. 2018
Journal of the Science of Food and Agriculture, 98 (8): 3031-3040. DOI: 10.1002/jsfa.8802.



Effect of irrigation and timing and type of nitrogen application on the biochemical composition of Vitis vinifera L. cv. Chardonnay and Syrah grapeberries.

Canoura C., Kelly M., Ojeda H. 2018
Food Chemistry, 241, 171-181.



Mise à jour : 16/04/2019.

Directeur de publication : Hernán Ojeda
Administrateur du site : Philippe Liénard
Contact : Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.



Tripode INRA
© INRA 2011 - 2019